Terpener har en viktig rolle i CBD olje

Mange synes det er rart at CBD kan virke mot så mange sykdommer og lidelser, men det er fordi cannabis planta inneholder mange ulike virkestoffer som samhandler med kroppen vår. I mange år har forskerne sett på medisinsk cannabis og innholdet av CBD og THC, men nå har de gått et steg videre og sett på viktigheten av terpener og andre cannabinoider.

En studie utgitt i The Journal of Pain, viser at cannabis terpener er like effektivt som morfin i å redusere smerter, og forskerne er kjempepositive. Med tanke på at opiatforbruket har forårsaka en epidemi i flere land med avhengighet og dødsfall, er dette virkelig lovende. Der hvor medisinsk cannabis har blitt lovlig har opiatforbruket gått drastisk ned, og det er jo fantastisk. Jeg tenker med skrekk tilbake på da jeg ble syk og ble opiatavhengig, for livet mitt stoppa helt opp. Jammen er jeg glad jeg har tilgang til medisinsk cannabis i dag.

Forskerne har blitt mer oppmerksomme på at innholdet i cannabisplanta kan variere mye fra plante til plante, og derfor vil det også være store forskjeller på hvilke stoffer produktene inneholder. Som dere skjønner er ikke CBD olje bare CBD olje, for det finnes tusenvis av forskjellige merker på markedet. Akkurat som med vin, for det finnes ikke bare en type vin men flere tusen.

Så hva er terpener? Terpener er det som gir lukt og smak i en rekke planter, og det finnes over 100 forskjellige bare i cannabis planta. Ved å avgi en viss lukt og smak kan terpenmolekyler beskytte plantene mot innsekter eller andre dyr, og det kan vi merke ved at ulike CBD produkter har ulik smak og lukt. Noe er friskt, mens andre kan være mer bittert. Dette er en av grunnene til at det også er vanskelig for forskerne å finne frem til hvilke CBD produkter som passer best for ulike sykdommer. Noen får virkning med en gang, mens for andre kan det ta flere uker. Da gjelder det at pasienten er tålmodig og ikke gir opp for fort. Det forskerne har funnet ut er at terpener kan påvirke alt fra energi, humør, søvn, virker betennelsesdempende, er beroligende og reduserer smerter. Ja, det er forunderlig hva cannabis planta inneholder, så for meg og mange andre er det en mirakel plante.

Det viser seg at terpenene har en viktig rolle i sammen med cannabinoider for å forbedre helsa vår, så et CBD Isolat vil ikke være like effektivt. Et CBD Isolat er ikke noe annet enn ren CBD, derfor vil en fullspektra CBD olje ha mye større virkning. Forskerne vet nå hvordan cannabis påvirker immunsystemet, er betennelsesdempende, regulerer smerte, hukommelse, humør og mye mer, men dessverre er det nok mye Big Pharma som styrer. De vil nok finne en måte å styre cannabis markedet på før det godkjennes. Nå finnes forskning og personlige vitnesbyrd, inkludert meg, på at dette virker, så det er tragisk at syke menneskers livskvalitet kommer sist.

Det er utrolig mange barn og voksne som kan få hjelp av medisinsk cannabis, så hvorfor kan ikke folks helse og livskvalitet komme først? Det er bare ikke til å forstå. Jo, da! Opiater hjelper mot smerter, men det gir mange bivirkninger, avhengighet og tar liv hver eneste dag. CBD olje hjelper mot smerter og mye mer, men den gir ingen avhengighet og tar ingen liv. Hvordan kan valget være så vanskelig da? «Mangel på langtidsvirkninger», sier de? Men mange farmasøytiske medisiner frigis uten at de vet langtidsvirkningene. Hva er forskjellen? Ja, vi kan undres.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x